Mythe # 1: Viagra is een afrodisiacum

Duizenden jaren lang zijn mensen op zoek geweest naar een afrodisiacum – een stof die seksuele verlangens en prestaties kan verhogen. Rauwe oesters, gemalen neushoornhoorns, groene M & M’s, enz. Zijn allemaal aangeprezen vanwege hun vermogen om de seksuele interesse te verhogen.

De moderne geneeskunde heeft natuurlijk eindelijk de belofte van verhoogde seksuele prestaties met de grote drie PDE5-remmers (VLC) waargemaakt. Deze echt magische drugs zijn echter geen afrodisiaca. Ze beïnvloeden het lichaam, niet de geest, en dit is een tegenwicht voor veel van de verwachtingen en overtuigingen die mensen hadden over menselijke seksualiteit.

VL & C verhogen de seksuele interesse niet, alleen het vermogen om een ​​erectie te krijgen en te behouden. Het nemen van een van deze medicijnen is voor de meeste mensen niet genoeg om een ​​erectie te produceren. Er moet een vorm van seksuele stimulatie en / of interesse zijn om het resultaat te produceren. Ze zijn inert voor de geest, maar zeer actief op het lichaam.

Het is echter belangrijk op te merken dat er een sterk feedbackeffect is. Het vertrouwen dat gepaard gaat met het vermogen om hard te worden, kan de wens opwekken, zowel in jezelf als in een partner, voor seks. Er is hier een positieve feedbackloop die niet mag worden genegeerd. Maar als je VL & C voor afrodisiaca negeert, kan dat tot veel verwarring leiden.